Блог

WordPress 5.0 вече е факт

WordPress 5.0 вече е факт

Освен с вкусната риба тазгодишният Никулден ще бъде запомнен и с „голямото“ обновяване на системата за управление на уеб-съдържание WordPress. Версия 5.0 се появи точно на 6 декември и първото нещо, за което говорят и пишат всички, е замяната на стандартния текстов редактор с новия Gutenberg. Промяната е наистина съществена, и впечатляваща според нас, и без съмнение ще повлияе на начина на създаване и редактиране на статии в WordPress.

Ubuntu Unity е мъртва, да живее GNOME!

Ubuntu Unity е мъртва, да живее GNOME!

Unity е "обвивка" или графичен потребителски интерфейс за графичната среда GNOME. Тя беше разработена преди няколко години от компанията Canonical специално за нейната операционна система Ubuntu - дистрибуция на Linux с отворен код, разпространяваща се безплатно. Първоначално Unity предизвика недоволство и объркване сред почитателите на Ubunty, сред които сме и ние.

Ключови функции отпадат от Joomla 3.7

Ключови функции отпадат от Joomla 3.7

В края на месец март 2017 г. разработчиците на популярната система за управление на уеб-съдържание Joomla! съобщиха за отпадането на една ключова функция от очакваната нова версия Joomla! 3.7. Това именно е променения начин на формиране на URL адресите от Joomla! или така наречения рутър (от англ. router).

Search