Блог

Let’s Encrypt сътресения

Let’s Encrypt сътресения

Едва ли има нужда да описваме приноса и значението на Let’s Encrypt за света на Интернет. Но накратко, това е сертифициращ орган (англ. Certificate Authority, CA), който издава безплатно SSL сертификати, за да можете да активирате HTTPS за вашите уеб-страници. За да стане това възможно, вие трябва да докажете, че контролирате домейна, за който искате SSL сертификат. И това става с помощта на софтуер, който използва протокола ACME, и който се стартира на уеб-хоста.

Ubuntu 16.04 под Windows 10

Последното обновяване Windows 10 Creators Update на операционната система на Microsoft направи възможно използването на последната версия с дългосрочна поддръжка на Ubuntu, а именно 16.04 Xenial Xerus (вж. нашата статия за най-новата версия на Ubuntu). Вероятно знаете, че от първото си годишно обновяване Windows 10 позволява директното пускане на Linux без нуждата от виртуална машина.

Промяна на заглавието на Joomla статия в таба на браузъра

Промяна на заглавието на Joomla статия в таба на браузъра

Опитните потребители на Joomla знаят, че понякога се налага да се промени заглавието на дадена статия, което се появява в таба на браузъра, най-малкото защото Google използва това заглавие, за да го показва в страницата с резултати от търсенето (т.е. важно е за целите на SEO оптимизацията).

Какви инструменти ви трябват за превод на WordPress тема?

Какви инструменти ви трябват за превод на WordPress тема?

WordPress, ако още не сте разбрали, вече не е просто платформа за създаване на блог. Днес WordPress е пълноценна система за управление на уеб-съдържание (CMS, от англ. Content Management System), с която можете да създавате красиви динамични уеб-страници, блогове и дори уеб-приложения, и с която работят милиони потребители по цял свят.

Search