Блог

Joomla! 3.8 вече е факт

На 19 септември 2017 г. беше пусната официално версия 3.8 на популярната система за управление на уеб-съдържание Joomla!, която на практика ще бъде и последната от серия 3. Според екипа на проекта Joomla! 3.8 съдържа повече от 300 подобрения. Две от тях обаче са важни за разработчиците и това са новата система за показване на URL адресите (рутиране) и софтуерната подготовка за съвместимост с Joomla! 4.0.

Етикети: , , ,
Излезе Ubuntu 17.04 Zesty Zapus

Точно преди Великден на бял свят се появи поредната версия на операционната система Ubuntu, следвайки стриктно цикъла си на обновяване. Версия 17.04 е 26-тото издание на Ubuntu, представлява версия с краткосрочна поддръжка и е наречена традиционно на животно. Името ѝ е Zesty Zapus, което може да се преведе като „ентусиазирана скачаща мишка“.

Етикети: , ,
Debian GNU/Linux се обнови до версия 9

В средата на месец юни след повече от двугодишно разработване на бял свят се появи новата стабилна версия 9 на популярната Linux операционна система Debian. Тя е резултат на съвместната работа на екипа за сигурност и екипа за дългосрочна поддръжка на Debian и носи кодовото име Stretch.

Етикети: , ,
Новата версия на Joomla! ще се появи скоро

Преди няколко дни споделихме новината за отпадането на една ключова функция от очакваната Joomla! 3.7 – начина на формиране на URL адресите. Новата версия на тази популярна система за управление на уеб-съдържание обаче ще се появи скоро на хоризонта, при това с над 700 подобрения според официалния ѝ сайт.

Етикети: , ,
©2021 PANEV Publishing. All Rights Reserved.

Search